main logo
571

Studiu: Câți români s-ar prezenta la vot la alegerile europarlamentare

Peste 39% dintre români s-ar prezenta “sigur” la vot la alegerile europarlamentare, potrivit Barometrului de Opinie Publică al Academiei Române.

Studiu: Câți români s-ar prezenta la vot la alegerile europarlamentare

La întrebarea privind exprimarea intenţiei de vot, pe o scală de 1 la 10, în care 1 înseamnă “sigur nu voi vota”, iar 10 “sigur voi vota”, 39,2% s-au exprimat cu “sigur voi vota”, iar 11% cu “sigur nu voi vota”, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

În ceea ce priveşte referendumul din 26 mai, 59% sunt de acord cu convocarea acestuia, 23,8% nu sunt de acord, iar 17,2% - nu ştiu, nu răspund, iar 60,5% spun că se vor prezenta.

Potrivit cercetării Academiei Române, românii consideră în proporţie de 76,4% că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită în ţară, 18,5% spun că România merge într-o direcţie bună, iar 5,1% nu ştiu/nu răspund.

Dintre îngrijorările românilor, corupţia se situează pe primul loc, 47,3% declarându-se “foarte mult” îngrijoraţi şi 36,9% “mult”.

În ceea ce priveşte situaţia financiară din propria familie, 47,6% dintre respondenţi au declarat că aceasta este bună.

Studiul a fost realizat de Inscop Research, în perioada 12 aprilie - 3 mai pe un eşantion reprezentativ de 1.050 de persoane cu vârsta de 18 şi peste 18 ani, cu o eroare maximă de plus, minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajele au fost realizate în toate judeţele României şi în sectoarele Municipiului Bucureşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării