main logo
561

Studiu: Câți europeni cred că UE se va destrăma în 20 de ani

Peste 50% din europeni cred că există posibilitatea ca Uniunea Europeană să se prăbușească pe parcursul unei generații, în ciuda susținerii puternice pe care o arată față de aceasta, potrivit The Guardian.

Studiu: Câți europeni cred că UE se va destrăma în 20 de ani

Potrivit studiului, comandat de un grup de experți din cadrul Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR), 58% din francezi, de exemplu, cred că este "probabil" sau "destul de probabil" ca UE să se destrame în 20 de ani, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

În Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Republica Slovacă, România, Grecia, Republica Cehă și Polonia, majoritatea oamenilor chestionați cred că dezintegrarea Uniunii Europene este o "posibilitatea reală", în următorii 10-20 de ani.

Din cele 14 țări incluse în studiul condus de YouGov, doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%) procentul celor care cred că UE se apropie de dezintegrare a fost sub 50%. De asemenea, în jur de o treime dintre votanții francezi și cei polonezi cred că un război este posibil.

Europenii și-au exprimat îngrijorarea și în legătură cu nivelul prosperității. Chestionarele au arătat că doar o treime din cetățenii Germaniei și un sfert din cetățenii Italiei rămân cu bani la sfârșitul lunii pentru cheltuieli discreționare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării