Studiu: Apa carbogazoasă poate distruge smalțul dinților
Stomatologul britanic Ben Atkins de la Fundația pentru Sănătatea Orală a declarat că a renunțat complet la apa carbogazoasă și le recomandă pacienților să facă același lucru.

Potrivit lui, de vină sunt bulele din astfel de apă, care conțin acid carbonic. Acesta este într-adevăr mai slab decât acizii din băuturile carbogazoase dulci sau din energizante, însă, în cazul consumului regulat, distruge treptat smalțul dinților, transmite Știri.md cu referire la point.md.
„Acidul învelește practic dintele, lipsindu-l de stratul protector. În timp, smalțul începe să se deterioreze, iar pe parcursul vieții pierderea poate fi semnificativă”, a subliniat medicul.
Stomatologul Praveen Sharma este de acord cu această opinie. El a subliniat că chiar și băuturile moderat acide pot afecta starea smalțului. Un pericol deosebit îl reprezintă variantele aromatizate ale apei carbogazoase.
Specialiștii recomandă ca atunci când se consumă apă carbogazoasă să se folosească un pai, iar după consum să se bea apă simplă și să nu se spele imediat pe dinți, pentru a nu freca acidul în smalț.