main logo
532

Străzile din Londra, blocate de mii de persoane. Oamenii, supărați de Guvernul Theresei May

Mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Londra, în semn de nemulțumire a „inacțiunii criminale” a Guvernului în ceea ce privește schimbările climatice.

Străzile din Londra, blocate de mii de persoane

Oamenii au ieșit în stradă la apelul mișcării Extinction Rebellion, blocând poduri, conform AFP.

„Este ziua rebeliunii. Cucerim podurile Londrei, înainte să ne prăbuşim toţi”, a anunţat într-un comunicat mişcarea, care a îndemnat la blocarea a cinci poduri în centrul Londrei, inclusiv a Podului din Westminster.

„Astăzi (sâmbătă), arătăm câţi oameni s-au săturat şi au nevoie de schimbare”, a declarat Jack Gouldbourn de la Extinction Rebellion, citat în comunicat, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Manifestanţi au blocat sâmbătă după-amiaza două poduri, a anunţat poliţia londoneză, contactată de AFP.

Potrivit organizatorilor, peste 6.000 de persoane au manifestat sâmbătă.

Extinction Rebellion „consideră că este o datorie cetăţenească să te revolţi folosind mijloace paşnice de nesupunere civilă, atunci când te confrunţi cu inacţiunea criminală a Guvernului tău”. Astfel, mişcarea cere Guvernului Theresei May „să ia măsuri în vederea reducerii la zero, până în 2025, a emisiilor de dioxid de carbon”.

Regatul Unit s-a angajat în 2008 să-şi reducă, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră la cel puţin 80% faţă de nivelul din 1990. 

Emisiile au scăzut cu 43% faţă de nivelul din 1990, potrivit unui raport oficial al Comitetului Modificărilor Climatice, însărcinat să evalueze măsurile guvernametale, care a îndemnat autorităţile să facă mai mult.

Guvernul a anunţat în iulie încetarea vânzării de maşini diesel sau pe benzină până în 2040.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării