main logo
1178

Stoltenberg: Nu putem permite președintelui Putin să câștige războiul

La etapa actuală, Rusia încearcă să înghețe războiul împotriva Ucrainei pentru a-și restabili forțele și a lansa o nouă ofensivă în primăvara anului viitor, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează „Financial Times”.

Stoltenberg: Nu putem permite președintelui Putin să câștige războiulFoto: Libertatea Cuvântului

„Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să înghețe acest război, cel puțin pentru o perioadă scurtă, astfel încât să se poată regrupa, repara, recupera și apoi încearcă să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara viitoare”, a opinat Stoltenberg, transmite Știri.md cu referire la lyberti.com.

Secretarul general al NATO a remarcat că Putin a făcut două greșeli strategice majore atunci când a decis să invadeze Ucraina, subestimând complet ucrainenii și subestimând aliații și partenerii NATO, „angajamentul lor de a fi alături de Ucraina”. 

„Ceea ce facem este să sprijinim Ucraina, dreptul ei la autoapărare. Ucrainenii își apără propria țară, iar aliații și partenerii NATO oferă un sprijin fără precedent eforturilor ucrainene. 

Dacă Putin va câștiga, va fi o tragedie pentru ucraineni și va avea consecințe grave pentru noi toți, făcând aliații și mai vulnerabili, creând un pericol mare pentru lumea întreagă. Nu putem permite președintelui Putin să câștige”, a adăugat politicianul.

Răspunzând la întrebarea dacă există condiții pentru începerea negocierilor de pace, secretarul general și-a exprimat opinia că în prezent nu există astfel de condiții. 

„În prezent, nu există condiții, pentru că Rusia nu dă semne de pregătire pentru negocieri, adică să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu NATO sau Bruxellesul trebuie să decidă, ci ucrainenii când va veni momentul să înceapă negocierile. Acesta este un stat suveran, democratic, independent care se apără împotriva unui război agresiv”, a menționat Jens Stoltenberg, scrie „Glavkom” cu referire la „Financial Times”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării