main logo
407

Stoltenberg: NATO nu răspunde contrapunând unui tanc rusesc un tanc al Alianței

„NATO își exprima îngrijorarea cu privire la puterea militară în creștere a Rusiei. Moscova a făcut în ultimii ani investiții semnificative în arme moderne, inclusiv în arme nucleare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu exclusiv pentru DW.

Stoltenberg: NATO nu răspunde opunând un tanc rusesc cu unul al Alianței

„Rusia este dispusă să folosească forța militară împotriva vecinilor săi. Am văzut acest lucru în Georgia, îl vedem în Ucraina”, a subliniat secretarul general al NATO.

În același timp, „nu răspundem cu măsuri în oglinda la acțiunile Rusiei”. „Nu răspundem la un tanc al Rusiei cu un tanc al Alianței sau o rachetă pentru racheta, arma nucleară la arma nucleare. Dar, desigur, dacă vom vedea o Rusie tot mai puternică, care investește în mod activ în arme moderne, trebuie să ne asigurăm că NATO se adaptează“, a subliniat Stoltenberg, transmite Ştiri.md cu referire la PaginadeRusia.

În același timp, NATO nu dorește un nou „război rece”, o noua cursă a înarmărilor sau „izolarea Rusiei”.

„Rusia este vecinul nostru, iar acest lucru nu se va schimba. Prin urmare, la NATO este vorba despre găsirea unui echilibru, o combinație între apărare și dialog. Noi credem că fiind puternici și având la dispoziție un factor de descurajare de încredere, putem susține un dialog politic cu Rusia, încercând să îmbunătățim relațiile noastre și sa reducem tensiunea”, a spus șeful Alianței.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării