main logo
4898

Stoltenberg, după vizita de la Kiev: Încrederea Ucrainei a fost afectată

Încrederea Ucrainei în aliații săi din NATO „a suferit o lovitură” din cauza întârzierilor și eșecurilor în livrarea de arme pentru războiul împotriva invaziei ruse, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, într-o discuție cu agenția Reuters avută în timp ce părăsea Ucraina după o vizită de o zi la Kiev. Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 798 de război.

Stoltenberg, după vizita de la Kiev: Încrederea Ucrainei a fost afectatăFoto: hotnews.ro

Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei, spune că o modalitate de a evita viitoarele lipsuri în ajutorul militar pentru Ucraina este de a acorda NATO un rol mai mare de coordonare și de a elabora un plan multianual care să precizeze clar contribuțiile așteptate de la fiecare aliat, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

El a înaintat o astfel de propunere celor 32 de membri ai NATO și a spus că ar trebui să fie susținută de un angajament financiar important.

Diplomații spun că a fost lansată o propunere de 100 de miliarde de euro (107 miliarde de dolari) pentru o perioadă cinci ani.

„Acest lucru va face mai ușor de planificat. Va fi clar ce se așteaptă de la fiecare aliat să livreze. Iar NATO poate juca apoi un rol mai important în asigurarea faptului că aliații îndeplinesc efectiv ceea ce au anunțat”, a declarat Stoltenberg.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării