579
0
Statuia din lemn dedicată Melaniei Trump stârneşte controverse
579
0

O statuie din lemn ce o înfăţişează pe Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite, a fost amplasată în oraşul sloven Sevnica, în care s-a născut în urmă cu 49 de ani.

Foto: bbc.com

Artistul american Brad Downey a angajat un meşter local, Ales Zupevc, care a „sculptat” cu drujba un trunchi de copac, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Rezultatul este o apariţie din lemn a soţiei lui Trump, îmbrăcată în albastru, privind peste râul Sava şi făcând un gest de salut.

Unii localnici au descris-o drept „o ruşine” sau „o ştrumfiţă”, spunând că „nu arată deloc ca Melania”. Alţii au fost încântaţi de apariţia lucrării, afirmând că este o idee bună, pentru că „Melania este un erou sloven, a reuşit să ajungă până în vârful Statelor Unite”, scrie BBC.

Downey a declarat pentru Reuters că a vrut să stârnească un dialog legat de situaţia politică din SUA.

Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump a fost ales preşedintele Statelor Unite în 2016, iar Melania - fostă localnică celebră - a devenit prima doamnă.

În ultimii ani, pentru vizitatori, localnicii au scos la vânzare numeroase produse inspirate de fostul model Melanija Knavs - de la papuci la prăjituri - şi sunt mândri de compatrioata lor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter