main logo
7560

Statistică șocantă a FBI: Crește numărul crimelor motivate de ura în școli

Aproximativ una din 10 crime motivate de ură în SUA are loc în școli - de la grădinițe până la facultate - conform unui raport FBI publicat luni, studenții de culoare fiind țintele cele mai frecvente, urmați de victime evrei și membri ai comunității LGBTQ, informează Reuters.

Statistică FBI: Crește numărul crimelor motivate de ura în școlidigi24.ro

Școlile au fost a treia locație cea mai frecventă pentru infracțiuni motivate de ură - după reședințe și drumuri sau alei - din 2018 până în 2022, chiar dacă majoritatea școlilor au fost închise în anul universitar 2020-2021 din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În ultimii ani, SUA au înregistrat o creștere semnificativă a infracțiunilor motivate de ură – definite de FBI ca o infracțiune motivată de părtinire împotriva rasei, etniei, religiei, orientării sexuale, dizabilității sau genului. 

Compilarea FBI a datelor privind criminalitatea arată că numărul de infracțiuni raportate de părtinire a crescut de la aproximativ 8.500 în 2018 la peste 13.300 în 2022, un nivel record. Numărul incidentelor de ură raportate în școli a crescut și mai rapid, aproape dublându-se în perioada de cinci ani, de la 700 în 2018 la 1.336 în 2022. 

Ultima cifră a reprezentat 10% din toate crimele motivate de ură raportate în țară. Aproape două treimi din infracțiuni au avut loc în școli, de la grădiniță, până la clasa a XII-a. 

Majoritatea experților spun că infracțiunile motivate de ură sunt de obicei subestimate, deoarece se bazează pe evaluările subiective ale agențiilor de aplicare a legii cu privire la existența unei intenții discriminatorii. În plus, multe victime aleg să nu raporteze experiențele lor la poliție de teama represaliilor, spun experții. 

Războiul din Gaza, care a început în octombrie după ce militanții Hamas au atacat Israelul, a dus la o creștere a incidentelor atât antisemite, cât și islamofobe în SUA, potrivit grupurilor de advocacy.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării