296
0
Statele Unite suspendă pe termen nelimitat unele programe de pregătire militară comune cu Coreea de Sud
296
0

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nelimitat două programe de pregătire militară comune, a anunţat vineri departamentul american al apărării.

Statele Unite suspendă pe termen nelimitat unele programe de pregătire militară comune cu Coreea de Sud.

"Pentru a sprijini implementarea rezultatelor summitului de la Singapore şi în coordonare cu aliatul nostru, Republica Coreea, secretarul Mattis (n. red. - secretarul apărării, Jim Mattis) a suspendat pe termen nelimitat anumite exerciţii. Asta include suspendarea Freedom Guardian şi a două programe de pregătire din cadrul Programului de Schimburi al Marinei Coreene, programate în următoarele trei luni", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, citată de agerpres.ro.

Săptămâna aceasta, SUA şi Coreea de Sud anunţaseră deja că întrerup activităţile de planificare a manevrelor Freedom Guardian.

După întâlnirea din 12 iunie, din Singapore, a liderului nord-coreean Kim Jong Un cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, acesta din urmă a anunţat că va opri manevrele "provocatoare, nepotrivite şi costisitoare" desfăşurate în comun americani şi sud-coreeni. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter