main logo
467

Statele Unite suspendă pe termen nelimitat unele programe de pregătire militară comune cu Coreea de Sud

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nelimitat două programe de pregătire militară comune, a anunţat vineri departamentul american al apărării.

SUA suspendă pe termen nelimitat exerciţii militare cu Coreea de SudStatele Unite suspendă pe termen nelimitat unele programe de pregătire militară comune cu Coreea de Sud.

"Pentru a sprijini implementarea rezultatelor summitului de la Singapore şi în coordonare cu aliatul nostru, Republica Coreea, secretarul Mattis (n. red. - secretarul apărării, Jim Mattis) a suspendat pe termen nelimitat anumite exerciţii. Asta include suspendarea Freedom Guardian şi a două programe de pregătire din cadrul Programului de Schimburi al Marinei Coreene, programate în următoarele trei luni", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, citată de agerpres.ro.

Săptămâna aceasta, SUA şi Coreea de Sud anunţaseră deja că întrerup activităţile de planificare a manevrelor Freedom Guardian.

După întâlnirea din 12 iunie, din Singapore, a liderului nord-coreean Kim Jong Un cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, acesta din urmă a anunţat că va opri manevrele "provocatoare, nepotrivite şi costisitoare" desfăşurate în comun americani şi sud-coreeni. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării