main logo
521

Statele Unite aprobă vânzarea de elicoptere de atac către Coreea de Sud

Statele Unite au anunțat luni că au aprobat vânzarea către Coreea de Sud a până la 36 de elicoptere de atac Apache și a echipamentelor aferente, pentru o sumă totală de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, transmite France Presse.

Statele Unite aprobă vânzarea de elicoptere de atac către Coreea de SudFoto: agerpres.ro

Această vânzare de arme, care include și rachete, ar trebui să permită acestui aliat-cheie al Washingtonului în Asia „să își îmbunătăţească capacitatea de a face față amenințărilor actuale și viitoare” cu „o forță capabilă să descurajeze adversarii”, se arată în comunicatul de presă al Agenției americane de cooperare pentru apărare (DSCA), transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Tranzacția, în beneficiul producătorilor americani Boeing și Lockheed Martin, va „consolida securitatea unui aliat major care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în regiune”, a precizat executivul american.

După aprobarea Departamentului de Stat, DSCA a trimis, așa cum prevede legea, o notificare Congresului, care trebuie să dea undă verde finală.

Acest anunț intervine în prima zi a tradiționalelor exerciții militare anuale pe care Statele Unite și Coreea de Sud le desfășoară în comun, exercițiile din acest an vizând limitarea amenințării nucleare din partea Coreei de Nord. Exercițiul, denumit „Ulchi Freedom Shield”, urmează să se desfășoare până la 29 august.

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului, iar aproximativ 28.500 de soldați americani sunt staționați în Coreea de Sud pentru a o proteja de vecinul său înarmat nuclear.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării