main logo
462

Start tipăririi buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat astăzi, 18 februarie, despre începerea tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale.

Start tipăririi buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominaleStart tipăririi buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominale

Potrivit unui comunicat CEC, pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi tipărite peste 3,4 mln de buletine de vot, transmite Știri.md

Imprimarea se va realiza la trei tipografii de stat contractate de CEC: „Combinatul Poligrafic”, Tipografia „Centrală” și Editura „Universul”.

Astăzi, la Editura „Universul” a început tipărirea buletinelor ce vor fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din circumscripțiile uninominale nr. 1-18. Aici vor fi tipărite 1,1 milioane de buletine de vot.

Prețul unui buletin este de 33 de bani, valoarea întregului tiraj fiind de 1,1 mln lei.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor avea lungimi diferite, în funcție de numărul de candidați în circumscripții. Buletinele de vot sunt tipărite pe hârtie opacă (mată) și au culoarea violet.

În circumscripțiile electorale uninominale au fost înscriși 323 de candidați, alte nouă dosare sunt în proces de examinare în instanța de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării