307
0
Stare de catastrofă naturală în 126 de comune din Franța
307
0

A fost decretată stare de catastrofă naturală în 126 de comune din departamentul francez Aude, ce au fost afectate la începutul acestei săptămâni de inundaţii grave.

Bilanțul dezastrului se ridică la 14 morţi şi 75 de răniţi, transmite Știri.md cu referire la A1.ro.

Decretul interministerial francez priveşte în special comunele Trebes, Villegailhenc, Villalier, Villardonnel, Carcassonne şi Saint Couat d'Aude, grav afectate de intemperii în noaptea de duminică spre luni.

Acest decret va permite sinistraţilor să fie despăgubiţi rapid de către asiguratori sub auspiciile regimului de „catastrofe naturale" promis luni de premierul Edouard Philippe.

Dosarele comunelor afectate care nu sunt vizate de decret vor fi tratate „cât mai curând posibil", iar "guvernul a solicitat deja mobilizarea fondului de extremă urgenţă pentru a permite sinistraţilor să facă faţă celor mai urgente nevoi esenţiale", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, după Consiliul de miniştri.

Acest „episod mediteranean" care a lovit Aude se numără printre cele mai grave intemperii care au afectat Franţa în ultimii zece ani. Potrivit ultimului bilanţ al prefecturii din Aude, 14 persoane au murit şi 75 sunt rănite în urma inundaţiilor.

Primul-ministru s-a deplasat luni în zona afectată, iar preşedintele Emmanuel Macron va merge „cât mai curând posibil", a indicat Palatul Élysée.

Citește și
article image
Inundaţii fără precedent în Spania: Cod roșu în mai multe...
0
147
article image
Accident de autobuz în Maroc, provocat de inundații. Cel...
0
132
article image
Franţa: Google acceptă să plătească aproape un miliard de...
0
84
article image
Franța vrea blocarea monedei digitale Libra de la Facebook...
0
48