main logo
324

Stare de asediu în Ecuador: 6 persoane au murit

Autoritățile din Ecuador au instituit starea de asediu. 6 persoane au murit și o mie au fost rănite în confruntările dintre forțele de ordine și protestatarii antiguvernamentali.

Stare de asediu în Ecuador: 6 persoane au muritFoto: aljazeera.com

Instituțiile guvernamentale au fost mutate din Quito într-un oraș de provincie. MAE a emis o alertă pentru această țară, avertizându-i pe români să nu călătorească în Ecuador, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Haos în capitala Ecuadorului, în pofida intrării în vigoare a stării de asediu și a controlului militar. Criza socială și politică fără precedent care afectează țara de 10 zile a fost declanșată de anunțul unor reforme economice, în schimbul unui împrumut din partea FMI. Guvernul a eliminat subvențiile la carburanți.

Prețul motorinei s-a dublat, iar cel al benzinei a crescut substanțial. Protestele violente au dus la mutarea instituțiilor guvernamentale din capitală într-un oraș de provincie.

Zeci de mii de militari și polițiști sunt dislocați pe străzi.

Ministerul de Externe de la București le recomandă românilor să nu călătorească în această țară, unde România nu are misiune diplomatică. Cei care merg, totuși, acolo sunt sfătuiți să-și anunțe prezența la ambasada noastră din Peru pentru a fi contactați în caz de urgență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării