main logo
368

Sri Lanka va interzice importurile de drujbe pentru a proteja pădurile

Sri Lanka va interzice importurile de drujbe şi va închide fabricile de cherestea pentru a proteja pădurile, a anunţat vineri biroul de presă al preşedintelui Maithripala Sirisena, informează AFP

Sri Lanka va interzice importurile de drujbe pentru a proteja pădurile

"I-a dat ordin administraţiei să interzică importurile de drujbe începând de săptămâna viitoare", a declarat joi Sirisena, în timpul unei conferinţe asupra mediului, potrivit aceleiaşi surse, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Cu această ocazie, preşedintele srilankez şi-a făcut publică determinarea de a lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri şi de a creşte acoperirea forestieră a ţării sale de la 28% cât este în prezent la 31% în următorii zece ani.

În urmă cu patru luni, Sirisena, care este şi ministru al Mediului, i-a obligat pe toţi cei care folosesc drujbe să le înregistreze la poliţie, ceea ce a dus la recenzarea lor la 82.000 în trei săptămâni.

El nu a precizat dacă va interzice total folosirea de drujbe deja în uz, însă a subliniat că fabricile de cherestea au la dispoziţie cinci ani pentru a-şi opri activitatea, cerându-le tăietorilor de lemne să-şi găsească un alt loc de muncă în acest timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării