main logo
298

Sri Lanka impune măsuri de control la moschei după atentatele de Paști

Guvernul din Sri Lanka le-a cerut vineri moscheilor să pună la dispoziţie copii ale predicilor şi să dea dovadă de fermitate faţă de extremiştii religioşi, după atentatele jihadiste soldate cu 258 de morţi în duminica de Paşti.

Sri Lanka impune măsuri de control la moschei după atentatele de Paști

Aceste atacuri sinucigaşe comise de islamişti srilankezi s-au soldat cu 258 de morţi şi cu 500 de răniţi pe 21 aprilie, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Vizate au fost biserici creştine şi trei hoteluri de lux din Colombo, iar atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

"Având în vedere situaţia din ţară, ministerul le ordonă tuturor responsabililor de moschei să nu autorizeze şi nici să participe la orice adunare care promovează ura sau extremismul în indiferent ce manieră", a anunţat Ministerul afacerilor religioase musulmane.

Ministerul a precizat că toate moscheile vor trebui, de acum înainte, să trimită copii după predicile susţinute de imami.

După atentate, autorităţile au impus starea de urgenţă şi forţele de ordine au efectuat o serie de raiduri în ţară, omorând mai mulţi presupuşi islamişti. Cel puţin 56 de suspecţi rămân în detenţie, potrivit poliţiei. De asemenea, autorităţile au expulzat circa 200 de religioşi străini ale căror vize au expirat.

Potrivit poliţiei, toţi membrii celulei responsabile de atentatele jihadiste de pe 21 aprilie au murit sau sunt arestaţi. Însă alte atentate sunt posibile, avertizează poliţia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării