main logo
904

Spitalul regional din Nisporeni a fost eficientizat energetic

Lucrările de eficientizare energetică a Spitalului regional din Nisporeni au fost finalizate.

Spitalul regional din Nisporeni a fost eficientizat energeticFoto: tvrmoldova.md

O comisie specială, formată din specialişti de la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru au constatat marţi, 23 iulie, că  toate lucrările prevăzute în contract au fost executate cu exactitate şi în termenul stabilit, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

În urma efectuării investiţiilor planificate au fost izolaţi pereţii exteriori. Au fost schimbate geamurile şi uşile exterioare. A fost izolat termic acoperişul şi planşeu, dar şi subsolul, se menţionează într-un comunicat de presă al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

Valoarea lucrărilor recepţionate este de aproximativ 13 milioane de lei, bani oferiţi din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională.

Proiectul are drept scop îmbunătăţirea eficienţei energetice a Spitalului raional din oraşul Nisporeni, pentru a spori confortul pacienţilor, dar şi al cadrelor medicale care activează în această instituţie. 

„Pe lângă aspectul plăcut şi imaginea bună a spitalului, la modul practic se vor micşora cheltuielile pentru energia termică. Conform calculelor noastre, vom putea economisi circa 30 la sută din plăţile pentru întreţinere iarna şi aceasta este foarte important, deoarece cu banii economisiţi putem acoperi alte necesităţi ale instituţiei”, a explicat Lidia Crăciun, directorul Spitalului regional Nisporeni, a declarat pentru Moldpres.

Instituţia medicală de la Nisporeni este una de nivel regional cu aproximativ 200 de paturi şi 344 angajaţi. Spitalul este format din aproximativ 12 clădiri dintre care doar 8 funcţionează cu o suprafaţă utilă condiţionată de aproximativ 13,480 m².

Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului regional „Îmbunătăţirea eficienţei energetice la spitalul raional Nisporeni", aplicat de Consiliul raional Nisporeni şi realizat de ADR Centru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării