1487
0
Soția și fiul lui Pablo Escobar pot ajunge la închisoare. Pentru ce sunt judecați
1487
0

Văduva lui Pablo Escobar, dar și fiul acesteia și un fost mare fotbalist columbian sunt suspectați de spălare de bani.

Foto: thesun.co.uk

Măría Isabel Santos Caballero, văduva lui Pablo Escobar, fiul acestora, Sebastián Marroquín, dar și Mauricio Chicho Serna, fost jucător la Boca Juniors și în națională Columbiei, sunt acuzați de spălare de bani de procurorii din Argentina, țară unde s-au adăpostit soția și fiul lui Pablo Escobar după moartea celebrului traficant columbian.

Potrivit procurorilor argentinieni, urmășii lui Escobar au simulat cumpărarea unui teren de 3,5 milioane de dolari de la José Bayron Piedrahita Ceballos, poreclit "El Arabe", închis în SUA pentru că a întemeiat mai multe companii fantomă că să-i ajute pe traficanții de droguri să spele bani și a finanțat grupuri paramilitare din Columbia, transmite Știri.md cu referire la Sport.ro.

Fosta soție a lui Escobar și fiul acesteia ar fi păstrat aproximativ 100.000 de dolari din tranzacția fictivă, iar în 2012 au cumpărat un apartament de lux cu acești bani. 

În afacere ar fi fost implicat și Mauricio Chicho Serna, fost jucător la Boca Juniors, Atletico Nacional, fost mijlocaș cu 51 de selecții și 2 goluri pentru națională Columbiei între 1993 și 2001. 

El ar fi făcut legătură între văduva și fiul lui Escobar cu José Piedrahita și ar fi responsabil pentru mai multe activități de spălare de bani pentru traficanții columbieni.

DEA, agenția americană anti-drog a fost cea care a descoperit activitățile în care sunt implicați fiul și văduva lui Escobar în Argentina. 

Tot agenți DEA au dus un adevărat război cu Pablo Escobar în anii '80, unul care a dus în cele din urmă la moartea celebrului traficant columbian, în 1993.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter