main logo
4613

Sondaje: Vladimir Zelenski este noul președinte al Ucrainei

Actorul Vladimir Zelenski se clasează pe primul loc în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, devansându-l pe preşedintele în funcţie, Petro Poroşenko, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Sondaje: Umoristul Zelenski este noul președinte al Ucrainei

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul National, actorul de comedie Volodimir Zelenski, în vârstă de 41 de ani, a obţinut 73,2% din voturi, iar Petro Poroşenko, 25,3%, informează Ukrinform, potrivit Mediafax.ro

Un alt sondaj, efectuat de Institutul TSN, îl creditează pe Volodimir Zelenski cu 72,3%, iar pe Petro Poroşenko cu 27,3%.

Conform proiecţiilor realizate de posturile 112+NewsOne, Volodimir Zelenski a obţinut 73,7% din voturi, iar Petro Poroşenko, 26,3%.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experienţă politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales preşedinte.

Poroşenko, criticat pentru modul lent de implementare a reformelor promise, a subliniat în timpul campaniei electorale faptul că are o experienţă politică vastă, spre deosebire de actorul Vladimir Zelenski.

El a fost ales preşedinte al Ucrainei pe 25 mai 2014, obţinând 54% din totalul voturilor în primul tur al scrutinului.

Petro Poroşenko şi-a petrecut anii copilăriei în Tighina, unde a învăţat limba română.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării