main logo
503

Sondaj Levada: Rușii cred că Guvernul îi minte aproape întotdeauna

Mai mult de jumătate dintre ruşi (52%) sunt de părere că guvernul de la Moscova îi minte în 'cea mai mare parte din timp' sau 'aproape întotdeauna', relevă un studiu realizat de Levada, cel mai mare centru de sondare a opiniei publice din Rusia, citat luni de dpa, potrivit agerpres.ro.

Sondaj Levada: Rușii cred că Guvernul îi minte aproape întotdeauna

Sondajul, realizat la nivel naţional în luna noiembrie, arată că procentul respectiv este cel mai mare din ultimii opt ani. De asemenea, 33% dintre ruşi au indicat că liderii ţării nu spun adevărul 'cel puţin uneori', transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro

Subiectele despre care politicienii sunt suspectaţi că mint includ economia, asistenţa medicală, pensiile şi aplicarea legii.

Economia rusă se confruntă în ultimii ani cu dificultăţi legate de scăderea preţului petrolului, produs de export principal al Rusiei, şi de sancţiunile occidentale impuse Moscovei după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Anul trecut, guvernul rus a anunţat că va majora vârsta de pensionare cu cinci ani, ceea ce a dus la proteste în mai multe oraşe din întreaga ţară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării