main logo
382

Sondaj Levada: Mai puțini ruși consideră Ucraina sau SUA state dușmane

Potrivit unui sondaj făcut de Centrul Levada de la Moscova şi dat publicității astăzi, mai puțini ruși consideră acum Ucraina sau Statele Unite drept state dușmane faţă de anul trecut, interesul rușilor canalizându-se pe chestiunile interne şi problemele interne cu care sunt confruntați.

Sondaj Levada: Mai puțini ruși consideră Ucraina sau SUA state dușmaneFoto: europalibera.org

Numărul celor care consideră Ucraina un dușman a scăzut de la 49% la 40%, iar procentajul rușilor pentru care Statele Unite sunt un stat inamic a scăzut de la 78% la 65%, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

O explicație, dată de directorul Centrului Levada, Lev Gudkov, ar fi în ceea ce privește Ucraina că rușii își leagă speranțele de noul președinte de la Kiev și de modificarea relației între Kiev și Moscova. 

În ceea ce privește percepția faţă de Statele Unite, rușii, care au fost afectați de sancțiunile internaționale impuse după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia şi de implicarea în războiul din estul Ucrainei, ar aștepta de la liderii lor rezolvarea situației și interesul lor a trecut de la problemele geopolitice la cele interne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării