main logo
477

Sondaj: 34% din ucraineni sunt gata să-l voteze pe Vladimir Zelenski

Candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, actorul de comedie, Vladimir Zelenski, conduce detașat cursa electorală din această țară.

Sondaj: 34% din ucraineni sunt gata să-l voteze pe Vladimir Zelenski

34% din ucrainenii declarați deciși sunt gata să-l voteze pe Zelenski, arată datele unui sondaj realizat în luna martie de organizația „Передовые правовые инициативы”, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

Actorul, director artistic al show-ului umoristic „Studio Kvartal 95”, Vladimir Zelenski este lider în preferințele alegătorilor ucraineni în majoritatea regiunilor Ucrainei.

El are cel mai mare sprijin în regiunea Dnipropetrovsk, unde aproape 46% dintre respondenți au declarat că-i sprijină candidatura. 

De asemenea, mai mult de 40% din respondenții din regiunile Sumî, Harkov, Zaporijia au declarat că sunt gata să voteze pentru Zelenski.

În același timp, potrivit sociologilor, rating-urile ex-premierului ucrainean Iulia Timoșenko și actualului șef al statului Petro Poroșenko sunt în scădere. 

Actualul președinte este susținut de 14.22%, iar Timoșenko – de 12.9%. Iurie Boiko este susținut de 11,1 la sută din respondenți.

Pentru ceilalți candidați sunt gata să voteze mai puțin de 7%.

În plus, 70% din alegători sunt gata să voteze pentru Vladimir Zelenski în al doilea tur, indiferent de cine va fi rivalul său.

În același timp, aproape 82% dintre respondenți au declarat că vor merge să voteze.

Alegerile prezidențiale în Ucraina vor avea loc pe 31 martie 2019.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16-17 martie. 

164.590 respondenți cu vârsta peste 18 ani au fost chestionați pe întreg teritoriul Ucrainei. Marja de eroarea este de 1,5%

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării