main logo
2057

Soldaţii ruşi, acuzaţi că ar lăsa în urmă capcane pentru a ucide copii

Trupele ruse care se retrag sunt acuzate că lasă în urma lor documente, încărcătoare de puşti şi chiar jucării cu capcane explozive, relatează „The Independent”, citând un tweet al bloggerului şi fostului soldat finlandez Petri Mäkelä.

Soldaţii ruşi, acuzaţi că ar lăsa în urmă capcane pentru a ucide copiiFoto: adevărul.ro

Ziarul britanic precizează că informaţia nu poate fi confirmată, iar până acum nu au existat comentarii din partea autorităţilor ruse, transmite Știri.md cu referire la adevărul.ro.

În tweetul său, fostul soldat finlandez scrie: „trupele ruse lasă hârtii şi încărcătoare de puşti cu capcane în zonele pe care au fost forţaţi să le abandoneze în Ucraina. Au existat, de asemenea, rapoarte despre jucării cu capcane pentru a ucide şi mutila copii, dar încă nu am putut confirma acest lucru”, relatează Mediafax.

În aceeaşi postare, Mäkelä dă share unui tweet al fotografului ucrainean Yana Morozova, în care apare o imagine cu o servietă care conţine o capcană. „Ruşii au început să răspândească documente cu explozibili. Au existat, de asemenea, rapoarte că au făcut-o şi cu jucării ”, scrie Morozova, în tweetul ei.

De asemenea, publicaţia „The Independent” aminteşte că, ruşii au lăsat la retragerea din Tripoli, în 2020, mai multe capcane în case şi grădini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării