main logo
42828

Sofia Rotaru a rămas fără vila din Crimeea. Postarea care i-a revoltat pe ocupanți

Pe 6 decembrie, de Ziua Sfântului Nicolae și a Forțelor Armate Ucrainene, legendara cântăreață basarabeană Sofia Rotaru a publicat pe o rețea de socializare o carte poștală în care Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni stă în poala unui luptător ucrainean și îi mulțumește.

Sofia Rotaru a rămas fără vila din Crimeea. Ce i-a revoltat pe ocupanțiColaj: Știri.md

Ocupanții ruși din Crimeea au fost revoltați de postarea Sofiei Rotaru. Imaginea apărătorului ucrainean a stârnit un val de indignare în rândul lor, transmite Știri.md cu referire la ziare.com

Foto: Cartea poștală postată de Sofia Rotaru

Ca urmare, așa-numitul „Consiliu al orașului Crimeea” a decis să îi naționalizeze somptuoasa „Vila Sofia” de la Ialta, anunță Anton Gerașcenko, fostul prim-viceministru al Afacerilor Interne din Ucraina.

Rotaru a achiziționat imensa vilă cu trei etaje pe terasamentul central al Ialtei, cu o suprafață totală de 437,7 metri pătrați în 1996. Potrivit rușilor, cântăreața a promis că va deschide în vilă o școală de muzică pentru copiii supradotați și un studio de înregistrări pentru tinerii creativi. Ei nu publică însă documente care confirmă aceste intenții.

În 2020, cântăreața a încercat să-și vândă vila din Crimeea anexată pentru 25 de milioane de euro.

Sofia Rotaru este o cântăreață și actriță basarabeană foarte cunoscută și apreciată în spațiul sovietic. Ea a primit titlul de Eroul al Ucrainei (2002).

Sofia Rotaru s-a născut la 7 august 1947 în satul Marșenița din regiunea Cernăuți, într-o familie de români, însă a ajuns celebră în Republica Moldova.

Foto: Vila de la Ialta a Sofiei Rotaru 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării