main logo
385

Slovacia va acorda atenţia cuvenită problemei transnistrene în anul 2019

Slovacia, care va deţine preşedinţia OSCE în anul 2019, "va acorda atenţia cuvenită problemei transnistrene".

Slovacia va acorda atenţia cuvenită problemei transnistrene în 2019

Despre aceasta a declarat secretarul de stat al Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukas Parizek, la întrevederea, la Bratislava, cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Surse din cadrul Guvernului au comunicat pentru Infotag că diplomatul a remarcat evoluţia obţinută în reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul negocierilor "5+2".

În cadrul întrevederii au fost discutate relaţiile bilaterale, dialogul politic şi posibilităţile de intensificare a relaţiilor comercial-economice. Ambele părţi au exprimat deschiderea pentru a organiza o şedinţă a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-slovace de colaborare comercial-economică, precum şi o nouă rundă de consultări politice, la nivel de ministere de externe din ambele state, în vederea intensificării raporturilor moldo-slovace.

Potrivit comunicatului, Lukas Parizek a reiterat susţinerea ţării sale pentru traseul de integrare europeană a Republicii Moldova, atât la nivel politic, cât şi prin asistenţa pentru dezvoltare, menită să ajusteze toate aspectele vieţii cotidiene din ţara noastră la standardele europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării