main logo
626

Slovacia expulzează un diplomat rus. Reacția Moscovei

Slovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj, a anunţat miercuri premierul slovac Peter Pellegrini.

Slovacia expulzează un diplomat rus. Reacția MoscoveiSlovacia a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj, a anunţat premierul slovac Peter Pellegrini.

Presupusul spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi este suspectat de a fi "condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO", a spus Pellegrini după o reuniune a guvernului, relatează Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a spus să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore, a adăugat Pellegrini. Diplomatul a plecat în 22 noiembrie.

Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov, a declarat pentru RIA Novosti că Rusia "va răspunde cu măsuri în oglindă la asemenea acţiuni neprietenoase".

La începutul lui iulie, Grecia a expulzat doi diplomaţi ruşi şi altor doi le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul grec.

Cei mai mulţi diplomaţi ruşi - 23 - au fost expulzaţi din Marea Britanie, în 14 martie 2018, în urma otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia. Londra acuză Moscova că s-ar fi aflat în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia respinge acuzaţiile.

De asemenea, la 29 mai 2017 s-a aflat că Republica Moldova a expulzat cinci diplomaţi ruşi. Potrivit premierului moldovean Pavel Filip, acest lucru a fost făcut în baza informaţiilor primite de la serviciile secrete ale republicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării