main logo
795

Siria: Depozite de arme ale Hezbollah au fost lovite de rachete

Rachete, trase "probabil" de aviaţia israeliană, au lovit joi depozite de arme aparţinând mişcării libaneze Hezbollah în apropierea aeroportului militar Dabaa, în centrul Siriei, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Siria: Depozite de arme ale Hezbollah au fost lovite de rachete

"Şase rachete au fost trase asupra aeroportului militar Dabaa şi zonelor învecinate din sectorul sud-vestic al provinciei Homs şi au lovit depozite de arme aparţinând Hezbollahului libanez", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro. 

"Rachetele au trase probabil din Israel", a adăugat el.

Surse din apropierea graniţei libanezo-siriene au informat că avioane survolaseră mai devreme spaţiul aerian libanez, iar unele sunt în continuare acolo, ceea ce sugerează noi lovituri".

Avioane israeliene trec frecvent prin spaţiul aerian al Libanului pentru a efectua raiduri în Siria.

La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că aeroportul militar a fost joi ţinta unor rachete, "interceptate de apărarea noastră antiaeriană", potrivit unei surse militare. 

Sana, care a mai informat că s-au înregistrat "explozii în împrejurimile aeroportului Dabaa", a subliniat că obiectivul "agresiunii" nu a fost atins.

Deocamdată, nicio sursă nu s-a referit la pierderi de veţi omeneşti.

Canalul militar de informare al Hezbollah a anunţat, citând Pentagonul, că "forţele americane ori ale coaliţiei internaţionale nu au participat la loviturile efectuate asupra aeroportului Dabaa din sectorul sud-vestic al provincie Homs".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării