main logo
824

Siria: Cel puțin 51 de civili uciși în raiduri atribuite aviației ruse

Cel puţin 51 de civili, printre care mai mulţi copii, şi-au pierdut viaţa joi în provincia Idlib din Siria în cursul unor raiduri atribuite aviaţiei Rusiei, aliată a regimului sirian, care a dezminţit, relatează AFP.

Siria: Cel puțin 51 de civili uciși în raiduri atribuite aviației ruse

Raidurile au lovit joi seară localitatea Zardana, aflată sub controlul rebelilor şi jihadiştilor în această provincie din nord-vestul ţării în război, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Un număr de 51 de civili, dintre care nouă copii au murit în raiduri, a informat un nou bilanţ al OSDO care anunţase anterior 44 de morţi. S-au înregistrat, de asemenea, zeci de răniţi.

Bilanţul continuă să se înrăutăţească, pentru că mai multe corpuri au fost extrase din casele distruse de bombe, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Aviaţia rusă a fost acuzată în mai multe rânduri că a făcut victime printre civili în loviturile sale, dar Moscova a dezminţit întotdeauna şi a afirmat că are ca ţinte "terorişti", referindu-se la jihadişti sau rebeli.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării