main logo
745

Șeremetievo: A fost publicată înregistrarea dintre echipaj și dispeceri

În mediul online a apărut o secvență audio a discuțiilor dintre dispeceri și echipajul Superjet-ului, care a ars pe aeroportul Șeremetievo.

Șeremetievo: A fost publicată înregistrarea dintre echipaj și dispeceri

În secvența audio se înțelege cum pilotul cere permisiunea de a se întoarce pe aeroport. „Cerem întoarcerea. Pierderea conexiunii radio. Avionul în Direct Mode”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Anterior, unele surse media din Federația Rusă au descifrat greșit fraza „în Direct Mode”, ceea ce înseamnă că avionul este condus în regim direct, fără intervenția calculatorului. Unele agenții de presă au înțeles expresia ca „arde în fulger” (din rusă „горит в молнии”).

Direct Mode este regimul de rezervă al aeronavei, în cazul defectării anumitor elemente ale echipamentului de bord. Atunci când avionul este condus în acest regim, nu sunt permise manevrele bruște și nu se utilizează regimul autopilot.

În ziua tragediei aviatice, se specula că una din cauzele incendierii avionului ar fi fost faptul că acesta a fost lovit de fulger. Această ipoteză nu a fost confirmată.

Potrivit publicației Kommersant, principala ipoteză a incendierii aeronavei ar fi greșeala piloților la aterizare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării