279
0
Serbia: 7 persoane care s-au alăturat Statului Islamic, condamnate
279
0

Un tribunal din Serbia a condamnat şapte persoane, trei dintre ele in absentia, la pedepse de până la 11 ani de închisoare pentru că s-au alăturat organizaţiei Stat Islamic şi pentru că au conspirat pentru recrutarea de persoane pentru a lupta alături de gruparea jihadistă în Siria şi în alte părţi.

Serbia: 7 persoane, condamnate pentru că s-au alăturat Statului Islamic

Zeci de bărbaţi din Sandzak, o regiune predominant musulmană din sud-vestul Serbiei, s-au alăturat militanţilor Statului Islamic în Siria, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro

Câţiva s-au întors în Serbia. Autorităţile sârbe consideră că majoritatea dintre ei fie au murit în luptă, fie au fugit din Siria.

Cele şapte persoane condamnate "au conspirat mult timp pentru a colecta bani şi pentru a recruta şi organiza deplasări pentru ele sau pentru alţi cetăţeni" cu scopul de a se alătura Statului Islamic în Siria, conform sentinţei făcute publice joi seară de Curtea de Apel.

Sentinţele variază între şapte ani şi jumătate şi 11 ani de detenţie. Trei dintre cei condamnaţi sunt în continuare în libertate.

În 2007, poliţia sârbă a avut o ciocnire cu un grup de militanţi islamişti în regiunea Sandzak, omorând unul dintre ei, însă de atunci nici un alt atac nu s-a mai produs.

În 2015, Serbia a adoptat o lege care permite inculparea celor care luptă în războaie în străinătate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter