main logo
739

Separatiştii catalani au căzut la o înţelegere privind un nou guvern

Separatiştii catalani au căzut, miercuri, la un acord de formare a unei coaliţii guvernamentale, informează El Pais şi Agenţia Europa Press, afirmă surse din cadrul negocierilor.

Separatiştii catalani au căzut la o înţelegere privind noul guvernSeparatiştii catalani au căzut la o înţelegere privind un nou guvern. Foto: Bild.de

Preşedintele destituit al Cataloniei, Carles Puigdemont, este invitat să preia conducerea acestui nou Executiv, însă liderul catalan se află în exil, în Belgia.

Acordul a fost încheiat marţi seara, la Bruxelles, de către Puiegdemont şi Secretarul General al Stângii Republicane catalane (ERC), Marta Rovira, scrie rtv.net.

Lista fostului preşedinte al guvernului regional catalan „Împreună pentru Catalonia" (JxCat) şi Partidul Esquerra Republicana de Cattalunya (ERC) al lui Oriol Junqueras nu au obţinut majoritatea în urma alegerilor din 21 Decembrie 2017. Această situaţie i-a făcut dependenţi de micul partid separatist de stânga radicală, „Candidatura Unităţii Populare (CUP). Acesta trebuie, la rândul său, să aprobe un guvern sub conducerea lui Carles Puigdemont sau să se abţină de la vot.

Puigdemont a fugit în Belgia după destituirea lui de către premierul spaniol Mariano Rajoy, pentru a evita o eventuală arestare. El a fost acuzat de rebeliune şi încălcare legilor naţionale, delicte pentru care ar fi primit o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare în Spania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării