main logo
564

Senator rus: În lume există două spații în care Rusia și SUA s-ar putea ciocni într-un război

S-a vorbit mult despre un potențial conflict direct între Rusia și SUA, iar un oficial din Parlamentul rus oferă acum și detalii.

Senator rus: 2 spații unde Rusia și SUA s-ar putea ciocni într-un războiSenator rus: 2 spații unde Rusia și SUA s-ar putea ciocni într-un război

Senatorul rus Aleksei Pușkov a declarat că astăzi în lume există două spații în care Rusia și SUA s-ar putea ciocni în mod direct într-un război, scrie realitatea.net.

Acestea ar fi Siria și regiunea Mării Baltice. Activitatea militară SUA în regiunea baltică ar putea să provoace o criză acută, a opinat senatorul într-un mesaj pe Twitter. 

Un posibil război ar putea avea loc și în Siria, acolo unde militarii americani și cei ruși s-au ciocnit deja. În urmă cu câteva luni, zeci de militari ruși, înregimentați nu în armata oficială, ci într-o firmă privată de securitate, au fost uciși în urma unui atac eșuat asupra unui obiectiv apărat de americani și de aliații acestora din Siria. 

În aprilie, Rusia a desfășurat exerciții militare de amploare în țările baltice.

Autorităţile din Letonia au anunţat la momentul respectiv că au închis parţial spaţiul aerian propriu în perioada în care forţele ruse au efectuat manevrele militare în Marea Baltică, oficialii de la Riga susţinând că manevrele se desfăşoară în zonă economică exclusivă letonă, potrivit agenţiei Reuters.

"Este o demonstraţie de forţă", a declarat premierul leton Maris Kucinskis. "Este greu de înţeles că se poate întâmpla aşa aproape de ţara (noastră)", a adăugat şeful Guvernului de la Riga.

Oficialii letoni au precizat că Rusia nu încalcă nicio regulă internaţională şi are dreptul să efectueze exerciţii, însă ataşatul militar rus la Riga a fost convocat la Ministerul leton al Apărării pentru a i se comunica îngrijorarea Letoniei în legătură cu aceste manevre, considerate drept provocatoare de către ambasadorul leton la Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării