14 ianuarie, 12:27
139
0

Șeful Twitter, despre blocarea lui Trump: Decizie corectă, dar un precedent periculos

14 ianuarie, 12:27
139
0

Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a spus că blocarea contului lui Donald Trump pe Twitter a fost o decizie corectă, însă și-a exprimat tristețea cu privire la „circumstanțele extraordinare” în care a avut loc suspendarea permanentă de pe platforma socială a președintelui american, relatează BBC.

Șeful Twitter, despre blocarea lui Trump: Decizie corectă, dar un precedent periculosFoto: Profimedia

Dorsey a precizat și că faptul că s-a ajuns la blocarea lui Trump este un eșec al Twitter, într-o măsură, pentru că platforma nu a lucrat suficient pentru promovarea discursului sănătos în mediul online, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Cancelarul Angela Merkel și președintele mexican Lopez Obrador au fost printre liderii care au vorbit în termeni critici de blocarea contului președintelui american.

Dorsey a reiterat că decizia de a bloca contul a venit în urma avertismentelor repetate și în contextul unor îngrijorări cu privire la riscurile generate de comportamentul președintelui pe platformă:

„Nu sărbătoresc și nici nu mă simt mândru că a trebuit să îl blocăm pe Donald Trump de pe Twitter. Nici de faptul că am ajuns aici. După un avertisment clar cu privire la faptul că vom acționa, am luat decizia pe baza unor informații și riscuri la siguranța fizică a unor oameni și pe Twitter, dar și în afara lui”, a scris Dorsey.

Șeful Twitter a recunoscut, însă, că decizia Twitter ar putea să aibă consecințe asupra libertății pe internet – „astfel de decizii fragmentează discursul în societate, ne dezbină și stabilesc un precedent pe care îl consider periculos”.

Acțiunile rețelelor sociale de a bloca utilizatori sau de a șterge postări care încalcă regulile comunității au fost criticate ca reprezentând cenzură sau încălcare a dreptului la liberă exprimare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter