452
0
Şeful Parchetului Judecătoriei Caracal, audiat. De ce a fugit de ziarişti
452
0

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat joi, timp de mai multe ore, la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Audierul au avut loc în dosarul privind modul în care procurorii şi poliţiştii au intervenit în cazul de la Caracal.

La ieşirea de la audieri, procurorul nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii şi a luat-o efectiv la fugă. El a fost urmărit de ziarişti pe o distanţă de sute de metri, relatează Știri.md cu referire la Agerpres.

DIICOT a anunţat că joi au fost finalizate în cea mai mare parte cercetările criminalistice la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal.

“Astăzi, 29.08.2019, activităţile desfăşurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică. Până la data expirării autorizaţiei de percheziţie emisă de către instanţa de judecată, vor fi efectuate şi alte activităţi, în funcţie de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis Agerpres.

Timp de aproape o lună, anchetatorii au cercetat casa, dar şi curtea locuinţei lui Dincă, care are aproape 3.000 de metri pătraţi, fiind folosit şi un aparat special de scanare.

În curtea casei, au fost descoperite mai multe gropi, unele fiind cimentate sau betonate, fiind adunate mii de probe, care au fost transportate în camioane la INML şi Institutul Naţional de Criminalistică pentru a fi expertizate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter