main logo
1529

Ședință de judecată în cazul Marinei Tauber: Ce spun bălțenii

Mâine, 3 decembrie, candidata partidului „ȘOR”, Marina Tauber, va compărea în fața magistraților din Bălți. Ședința cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral va avea loc la ora 11:00.

Ședință de judecată în cazul Marinei Tauber: Ce spun bălțeniiColaj: știri.md

Asta după ce Comisia Electorală Centrală a decis că Marina Tauber nu va participa la alegerile din Bălți, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

„Cu puțin timp în urmă au parvenit documentele de la Comisia Electorală Centrală în adresa Judecătoriei Bălți. Inițial, materialele au fost repartizate conform Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor către judecătorul Balan. Dumnealui face parte din Comisia Electorală Centrală, iar potrivit legii, nu poate participa, ceea ce a făcut colegul. 

Acesta și-a anunțat abținerea de la judecarea cauzei. Cererea de abținere a judecătorului nominalizat a fost examinată de către un alt complet de judecată. 

A fost admisă cererea de abținere și a fost repartizată din nou prin Programul de Gestionare a Dosarelor către un alt judecător. 

Vă dați seama, înainte de examinare judecătorul să studieze materialele, să facă cunoștință cu toate probele anexate și, evident, din acest motiv a fost numită ședința pentru ziua de mâine”, a spus Stanislav Sorbalo, judecător la Judecătoria Bălți.

În urma deciziei CEC, bălțenii s-au împărțit în două tabere. Unii vor ca Marina Tauber să rămână în cursa electorală, alții nu au încredere în candidata partidului „ȘOR”.

„Eu sunt pentru ca pe ea să o scoată din cursă. Pe mine nu mă impresionează vârsta ei… tot ce spune ea sunt doar niște promisiuni. Oamenii nu mai au încredere după atâtea minciuni și neîndeplinirea promisiunilor. Da, eu vreau ca pe ea să o scoată din cursa electorală.”

„Pentru! – De ce? – De-atâta! Ea nu este un deputat cinstit, ea a fost cu socialiștii, acuma eu nu știu cu cine e și de-atâta. Ea nu e pentru popor, e pentru furat.”

„Dumneaei nu cunoaște orașul nostru, în primul rând, și trebuie să fie un primar care trăiește pe loc, el știe problemele orașului, cum a fost domnul Usatîi, ca el cred că nu o să fie niciunul. Dar dumneaei ce cunoaște?”

„Dacă persoana a participat, trebuiau să o lase să participe până la urmă. Dacă a ieșit pe primul loc, deja să căutăm careva lacune care au fost. Trebuia de la bun început să verifice tot amănunțit, de văzut și de făcut corect.”

„Eu sunt contra! Personal eu sunt pentru Marina Tauber! Cu excepția ei, alte candidaturi valabile nu mai sunt.”

„Eu sunt pentru ca Marina Tauber să devină primar! – De ce? – Pentru că este un conducător bun”, au spus oamenii.

Amintim că, ieri, CEC a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

În urma deciziei, Marina Tauber a chemat oamenii la protest, iar Ilan Șor a îndemnat bălțenii să iasă duminică la vot.

Amintim că, la alegerile din 21 noiembrie, Marina Tauber a obținut 47,93% din voturi, fiind urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93% din sufragii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării