main logo
665

Secret al lui Kim Jong-Un, dezvăluit în ajunul întâlnirii cu Trump

Președintele american Donald Trump și dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un se vor întâlni la sfârșitul lunii februarie.

Secret al lui Kim Jong-Un, dezvăluit în ajunul întâlnirii cu Trump

În apropierea evenimentului, un detaliu legat de intențiile Phenianului în relația cu SUA a fost scos la iveală de o echipă de experți din cadrul Centrului de Studii Internaționale și Strategice (CSIS) din Washington, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

Experții CSIS au depistat cu ajutorul sateliților ceea ce ei consideră a fi un sit balistic nedeclarat al Phenianului.

Locul ar servi, mai exact, ca sediu general al programelor nord-coreene de rachete balistice și ar fi situat la o distanță de 212 kilometri de Zona Demilitarizată (DMZ) dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, în kun-ul Unjon.

Kun reprezintă o diviziune administrativă nord-coreeană similară comitatului.

În subteranele sitului ar fi stocate rachete balistice Nodong, care pot fi folosite într-un scenariu de atac nuclear convențional asupra Coreei de Sud, Japoniei și exclavă americane strategice din largul Pacificului – Insula Guam.

„Baza de operațiuni Sino-ri și rachetele Nodong desfășurate în această locație se potrivesc în strategia nucleară militară a Coreei de Nord, oferindu-i o capacitate de a efectua lovituri convenționale”, se menționează în raportul CSIS.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă, 19 ianuarie, că a fost stabilit locul unde va avea a doua sa întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, fără însă a oferi mai multe detalii.

„Am convenit să ne întâlnim, probabil la finalul lunii februarie. Am ales o ţară, dar vom anunţa numele ei în viitor'', le-a declarat Trump reporterilor acreditaţi la Casa Albă.

Vineri, Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe negociatorul-şef nord-coreean Kim Yong Chol. Liderul american a calificat această întâlnire de două ore drept una „incredibilă şi foarte bună”.

Prima întâlnire a lui Donald Trump cu Kim Jong-Un a avut loc anul trecut, în Singapore. Cu acea ocazie, liderul nord-coreean a promis că ţara sa va renunţa la arsenalul nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor americane impuse Phenianului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării