main logo
593

Secetă acută în Marea Britanie. Vegetaţia şi lumea animală este grav afectată

Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol. Meteorologii locali menţionează că de la începutul verii au căzut, în medie, doar 47 de litri de precipitaţii pe metru pătrat pe întreg teritoriul Regatului Unit.

Secetă acută în Marea Britanie. Vegetaţia şi lumea animală, afectatăSecetă acută în Marea Britanie. Vegetaţia şi lumea animală, afectată

Din cauza secetei severe şi a temperaturilor ridicate, este afectată atât vegetaţia, cât şi lumea animală. Imaginile surprinse cu o dronă arată mai multe câmpuri cu iarbă uscată, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"S-au înregistrat doar 47 de milimetri de precipitaţii. Suntem la limita de a înregistra un record privind cea mai uscată vară", a declarat Alex Deakin, meteorolog britanic.

Un expert de la Societatea Zoologică din Londra spune că de vremea uscată profită doar fluturii, care s-au înmulţit considerabil în această perioadă. 

"Dacă ne vom confrunta în continuare cu asemenea vreme, într-adevăr vor avea de suferit multe plante, iar insectele nu vor putea să-şi depună ouăle pentru a reproduce o altă generaţie", a spus Alex Deakin, meteorolog britanic.

Acum şase ani, Bewl Water, cel mai mare rezervor de apă din sudul Angliei s-a redus pe jumătate din cauza secetei. Atunci, autorităţile au fost nevoite să apeleze la un plan de urgenţă, pentru ca oamenii să nu fie afectaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării