main logo
861

Se împlinesc 94 de ani de la nașterea primului om care a pășit pe Lună

La data de 5 august 1930 s-a născut Neil Armstrong, astronaut din Statele Unite ale Americii și primul om care a pășit pe Lună.

Se împlinesc 94 de ani de la nașterea primului om care a pășit pe LunăImagine simbol

La 21 iulie 1969 Armstrong a făcut istorie, devenind primul om care a mers pe Lună. Cea de-a doua și ultima misiune spațială a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11 din iulie 1992, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md.

Armstrong a primit numeroase onoruri și premii, inclusiv Medalia Prezidențială a Libertății de la Președintele Nixon. Armstrong a fost ales membru al Academiei Naționale de Inginerie în 1978 pentru contribuțiile la ingineria aerospațială, cunoștințele științifice și explorarea universului ca pilot de testare experimental și astronaut. 

Într-un sondaj al Fundației Spațiale din 2010, Armstrong a fost clasat drept cel mai popular erou spațial numărul unu. Presa i-a cerut adesea lui Armstrong părerile sale despre viitorul zborurilor spațiale. În 2005, el a spus că o misiune umană pe Marte ar fi mai ușoară decât provocarea lunară din anii 1960. 

La 18 noiembrie 2010, în vârstă de 80 de ani, el a spus într-un discurs în cadrul Summitului pentru Știință și Tehnologie de la Haga, că și-ar oferi serviciile ca comandant într-o misiune pe Marte dacă i s-ar cere. 

Neil Armstrong a murit la 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării