101
0
Scriitoarea Siri Hustvedt, recompensată cu Premiul Prinţesei de Asturia
101
0

Scriitoarea americană Siri Hustvedt, cunoscută pentru romane ca „The Blindfold” (1992), „The Enchantment of Lily Dahl” (1996), „What I Loved” (2003), „The Sorrows of an American” (2008), a fost recompensată miercuri cu Premiul Prinţesei de Asturia pentru Literatură pe 2019.

Foto: news.ro

Romancieră, eseistă, poetă şi activistă, Hustvedt, în vârstă de 64 de ani, a scris numeroase bestseller-uri, traduse în peste 30 de limbi, potrivit La Vanguardia, transmite Știri.md cu referire news.ro.

Cea mai recentă carte a ei, „Memories of the Future”, un roman provocator, amuzant şi riguros din punct de vedere intelectual, completat cu ilustraţii realizate chiar de autoare, a fost lansat anul acesta.

Ea este a opta femeie care primeşte premiul Prinţesei de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai importante distincţii acordate în Spania, în cei 38 de ani de la înfiinţarea lui.

Acest premiu pentru literatură este al cincilea dintre cele opt acordate anual de Fundación Princesa de Asturias, după cel pentru Arte, acordat dramaturgului Peter Brook, comunicare, care a revenit Muzeului Prado, cooperare internaţională, ce a fost acordat educatorului Salman Khan şi Khan Academy, şi pentru sport, schioarei Lindsey Vonn.

Anul trecut, scriitoarea franceză Fred Vargas a fost recompensată cu premiul Prinţesei de Asturia pentru Literatură.

Citește și
article image
A murit prima scriitoare afro-americană distinsă cu...
0
104
article image
O scriitoare, condamnată la 10 ani de pușcărie pentru un...
0
348
article image
O femeie a salvat 7 copii de la moarte, în timpul...
0
434
article image
Războiul Stelelor i-a inspirat pe teroriști să comită...
0
253