main logo
1176

Schema ciudată prin care tinerii din Africa reușesc să fure bani pe internet

Un grup de escroci din Ghana a găsit o modalitate prin care să păcălească oamenii.

Schema ciudată prin care tinerii din Africa fură bani pe internet

Această tehnică se numește Sakawa, iar cei care o practică se folosesc de mailuri de phishing și alte abordări asemănătoare de pe site-uri de dating sau matrimoniale pentru a obține bani de la utilizatori, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Obiceiul este foarte răspândit în Ghana, unde opt din zece tineri ar face asta pentru a câștiga bani. Țintele acestora sunt oamenii bogați din vest, în special americani. 

De cele mai multe ori, băieții chiar ajung să pretindă că sunt fete în conversații telefonice cu victimele pentru ca aceștia să ajungă să le dea bani.

Cum se folosește voodooo în această escrocherie? Apelează la astfel de ritualuri înainte să înceapă înșelătoria. În cultura ghaneză, practicile voodoo sunt foarte importante.

Aceștia cred că odată ce practici astfel de ritualuri, ai instant șanse mai mari de succes, în orice activități. Iar păcălelile online sunt unele dintre acestea.

Totuși, escrocheria pare să nu aibă un succes atât de mare, câștigurile sunt modice, iar procesul pare a fi unul lung și nu foarte profitabil. Uneori pot trece chiar săptămâni întregi până băieții ajung să primească suma modică de 50 de dolari.

Din aceasta trebuie apoi să mai plătească și creditul de telefon, explică Ben Asamoah, un regizor ghanez, chiar a făcut un lung-metraj despre toată treaba asta. Voodooo sau nu, escrocheriile online sunt tot mai dese și ar trebui să fiți atenți cu cine vorbiți online, pe ce dați click și să verificați bine toate mailurile pe care le primiți.

Astfel de tactici merg, tocmai pentru că oamenii nu sunt atenți la ce fișiere primesc și pe unde navighează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării