16 iulie, 16:41
462
1
Scenariu sumbru în România: Câți infectați zilnici vor fi în august
16 iulie, 16:41
462
1

COVID-19 lovește în plin în luna august. Cel puțin așa arată datele guvernului României.

Foto: Mediafax

Specialiștii se așteaptă ca de luna viitoare în România să fie înregistrate până la 1600 de cazuri noi zilnic, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România cu încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200-1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile.

Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august”, se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter