5 639
0
Scaunul auto pentru copii, un pericol imens pentru sănătate
5 639
0

Scaunul auto pentru copii este unul dintre locurile cele mai periculoase din autoturismele personale. Este concluzia unui studiu îngrijorător prezentat de Mirror.co.uk.

Un nou studiu a dezvăluit cantitatea îngrozitoare de bacterii dăunătoare de pe scaunele de mașini pentru copii, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

O firmă de închirieri auto din UK, Leasing Options, a testat sute de mașini pentru bacterii comune, inclusiv Coli, Clostridium, Pseudomonas, Staphylococcus, Salmonella, Bacillus Streptococi fecali și Enterococi.

Proprietarii mașinilor au fost rugați să nu-și curețe autoturismele timp de două săptămâni înainte de testare. Specialiștii au luat probe din diferite părți din interiorul mașinilor și le-au trimis într-un laborator pentru analiză.

Concluzia este șocantă și a scos la iveală cantitatea uriașă de germeni care se află ascunși de ochii noștri.

Rezultatele arată cantitatea de bacterii găsite pe fiecare parte a mașinii în raport cu Limita de detecție (LOD), care este limita sub care concentrația unui anumit contaminant este atât de scăzută încât nu poate fi detectată.

În igiena profesională, LOD este de obicei stabilit de 100-1.000 de ori sub concentrația la care contaminantul particular este considerat periculos.

Volanul, frâna de mână, schimbătorul de viteză și consolele/radio, CD sau navigație au fost depistate cu 10-20 LOD pentru bacterii.

În mod surprinzător, scaunul auto al copilului a înregistrat un număr mult mai mare: 3.000 LOD. Principala bacterie găsită pe scaunul de mașină al copilului a fost Streptococi Faecal.

Streptococii fecali pot provoca pneumonii bacteriene, infecții ale urechilor și meningită.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter