main logo
435

Scandalul Orizont: Protest în fața clădirii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Un grup de cetățeni de etnie turcă au organizat, astăzi, un protest pașnic în fața clădirii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, unde se desfășoară sesiunea de toamnă.

Scandalul Orizont: Protest în faţa clădirii Consiliului Europei

Cei prezenți au afișat pancarte prin care au denunțat modul în care au fost reținuți, iar ulterior expulzați din R. Moldova cei șapte manageri și profesori de la rețeaua de licee „Orizont”, transmite Ştiri.md cu referire la Ziarul Naţional.

La sesiunea de toamnă a APCE participă și o delegație din R. Moldova, condusă de Marian Lupu. Din componența delegației mai fac parte vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, dar și deputații Inna Șupac, Ion Apostol și Vlad Batrîncea.

Amintim că, pe 6 septembrie curent, șapte cetățeni de etnie turcă, angajați ai rețelei de licee „Orizont”, au fost reținuți de reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, iar peste câteva ore expulzați cu o cursă charter în Turcia. Potrivit SIS, cei șapte cetățeni străini erau suspectați de legături cu o grupare islamistă, despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, iar din acest motiv au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi de pe teritoriul R. Moldova.

Acuzațiile aduse de SIS au fost respinse de membrii familiilor turcilor expulzați, dar și de mai multe organizații internaționale în domeniul drepturilor omului. Actualmente, cei șapte se află în penitenciare din Turcia și își așteaptă pedeapsa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării