main logo
608

Scandal în România: Un cunoscut preot, acuzat de agresiune sexuală

Caz halucinant în Focşani. Unul dintre cei mai cunoscuţi preoți din oraș, director al Căminului pentru Persoane Vârstnice, este acuzat că ar fi sechestrat o angajată, s-ar fi dezbrăcat și i-ar fi cerut să întrețină relații intime.

Scandal în România: Un cunoscut preot, acuzat de agresiune sexuală

Infirmiera susține și că, după ce a fost refuzat, bărbatul ar fi lovit-o în repetate rânduri, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Victima le-a spus procurorilor că a fost terorizată ore în șir de superiorul ei și că abia a reuşit să scape din mâinile agresorului.

Scenele s-ar fi petrecut duminică. Femeia susţine că lucra în tura de noapte şi că la ora 04:30 dimineaţa ar fi fost chemată de directorul instituţiei până în sala de protocol. 

Pe lângă funcţia de conducere pe care o deţine la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Focșani, bărbatul este și un cunoscut preot la o biserică din oraș. 

Angajata susţine că preotul ar fi încuiat ușa biroului, s-a dezbrăcat și ar fi obligat-o să-i toarne băutură într-un pahar.

Apoi, i-ar fi cerut să întrețină relații intime cu el, ar fi bruscat-o, a tras-o de păr și ar fi amenințat-o cu pierderea locului de muncă. Cum femeia l-a refuzat, preotul ar fi început să o lovească din nou. Ore în şir, cei doi au stat închiși în biroul de protocol, iar şansa angajatei a fost că psihologul instituţiei a început să-l sune insistent pe preot.

Abia a doua zi la ora 9 femeia a reuşit să scape şi i-a povestit iubitului ei prin ce a trecut. Joi a decis să facă publică povestea și în acelaşi timp a depus şi o plângere la parchet.

Angajata susţine că abia acum şi-a putut reveni din şoc şi a reuşit să povestească momentele de coşmar pe care le-a trăit.

Iuliana Coman, infirmieră: ”Am mers în camera de protocol, unde trebuia să dau o declaraţie precum că eu împreună cu colegul şi o doamnă asistată în cămin făceam sex în trei. Dacă nu dau astfel de declaraţie mă va da afară”.

Infirmiera spune că l-a refuzat pe preot, dar acesta tot continua să-i facă avansuri.

Iuliana Coman: ”Nu o să scapi de aici până nu spui tot”, mi-a prins mâna la spate, m-a prins de păr şi m-a pus în genunchi. Mi-a pus că nu va rămâne aşa, toţi cei care au intrat fără să plătească vor avea un preţ”.

Un coleg al femeii confirmă că a văzut-o ieşind din biroul directorului în jurul orei nouă.

Florin Bercuci, colegul femeii: ”Era terminată, smulsă de păr, s-a dus în cabinet să-şi ia haina, a vorbit cu colega, a căzut jos, s-a întins pe pat, i-a dat colega un pic de apă”.

Joi, infirmiera a decis să anunţe autorităţile. A depus o plângere la parchet, dar anchete au fost declanşate atât la primăria din Focşani cât şi de superiorii preotului de la Arhiepiscopia Buzăului. Urmează să fie studiate şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în centrul pentru bătrâni.

Mihai Ciubotariu, director Direcția de Asistență Socială Focșani: ”Se efectuează o verificare a aspectelor semnalate de infirmieră, iar imaginile au fost preluate de către corpul de verificare a celor sesizate.”

Ion Șolea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: ”A declanşat o anchetă bisericească în cazul respectiv. O să revenim cu un punct de vedere după finalizarea anchetei.”

Preotul, care este şi directorul căminului de bătrâni, nu a vrut să facă nicio declaraţie.

Bărbatul a fost numit în funcţie în noiembrie 2017. În paralel, el este paroh şi la o cunoscută biserică din Focşani. Procurorii urmează să-l audieze pentru a afla şi versiunea lui cu privire la cele întâmplate în noaptea de duminică spre luni.

Cel mai probabil va fi deschis un dosar pentru lipsire de libertate şi purtare abuzivă. Dacă va fi găsit vinovat, pe lângă dosarul penal, preotul poate fi exclus şi din rândul bisericii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării