main logo
1473

Satele în care oamenii sunt obligați să plătească apa de ploaie

În două sate din Mehedinţi, România, până şi ploaia e taxată. Sute de locuitori s-au trezit că trebuie să plătească apa de ploaie, cu toate că stau la ţară şi niciun strop din apa care cade pe proprietatea lor nu se scurge în canal, ci în pământ.

Satele în care oamenii sunt obligați să plătească apa de ploaie

Pentru a ajunge la canal, apa pluvială de pe proprietatea acestui bărbat ar trebui să curgă în sus. Totuşi, a fost taxat cu 20 de lei la factura de apă canal. Şi alţi localnici sunt nemulţumiţi şi spun că gurile de canal sunt în drum, transmite Știri.md cu referire la TVR.

În ele se scurge apa reziduală folosită de ei, dar apa de ploaie de pe proprietăţi intră în pământ şi nu la canal. Mai mult, sătenii din Magheru spun că în zonă nu a mai plouat din august.

Reprezentanţii societăţii de apă canal recunosc că s-a greşit în cazul celor care au casele mai jos decât reţeaua de canalizare. Conform unei noi legi, ceilalţi săteni sunt obligaţi să plătească. 

Legea are o prevedere prin care sătenii sunt obligaţi să-şi facă reţea care să dirijeze apa de ploaie la canal.

Calculul cantităţii de apă meteorică se stabileşte în funcţie de datele raportate de staţia meteo. 

Astfel, nu contează dacă în zonele rurale apa meteorică nu ajunge la canal, cei care taxează iau banii oamenilor pentru că aşa spune legea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării