main logo
720

Sate fantomă văzute de sus. În ce colț al lumii se află

Lânga cel mai mare arhipelag din China se află un grup de aproape 400 de insule, din care face parte şi insula Gouqi. Pe insulă se găseşte un sat de pescari, abandonat, pe care natura l-a luat din nou în stăpânire şi l-a transformat într-o uimitoare oază de verdeaţă.

Sate fantomă văzute de sus. În ce colț al lumii se aflăSate fantomă văzute de sus. În ce colț al lumii se află

Arhipelagul Zhoushan a fost întotdeauna o zonă prielnică pentru ocupaţia de bază a oamenilor de aici - pescuitul. În timpurile moderne, însă, s-au dezvoltat şi alte industrii în zonă, aşa că economia arhipelagului s-a diversificat, notează Canal3.md

Se construiesc şi se repară vapoare, există activitate portuară, a înflorit industria corpurilor de iluminat, turismul şi serviciile. În consecinţă, multe sate de pescari au ajuns să fie abandonate. Unele dintre cele mai bine păstrate astfel de relicve istorice deja se află pe insula Gouqi, iar cel din imagini vine să confirme, vizual, acest lucru.

Grupul de insule Shengsi, de care aparţine insula Gouqi, este o importantă destinaţie turistică şi, în continuare, o importantă parte a industriei pescuitului, atrăgând peste 100.000 de pescari în fiecare sezon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării