Șase bombardiere strategice B-52 americane participă la mai multe exerciții multinaționale în Marea Britanie
28 mar, 2019 03:30
276
0
Șase bombardiere strategice B-52 americane participă la mai multe exerciții multinaționale în Marea Britanie
28 mar, 2019 03:30
276
0

Americanii au în Marea Britanie 6 bombardiere strategice B-52. Acestea au venit de peste Ocean pentru a participa la mai multe exerciții multinaționale, dar și pentru antrenamente cu aviația diverșilor aliați.

Mutarea bombardierelor strategice arată capacitatea SUA și a aliaților din NATO de a-și proteja teritoriile. După anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, americanii au început să trimită în Europa astfel de avioane cel puțin o dată pe an, transmite Ştiri.md cu referire la tvr.ro.

Cele 6 bombardiere B-52 venite din Barksdale, Louisiana, își au baza din Europa în Fairford, Marea Britanie. Aparatele vor avea misiuni deasupra Europei, dar vor acționa și deasupra Mării Baltice și a Mediteranei. Pentru operarea bombardierelor strategice, americanii au adus în Marea Britanie 450 de militari.

Jeffrey Harrigian, cmdt. Adj. Al Forțelor Aeriene Americane în Europa:  "Este cea mai mare structură de forţe trimisă în Europa din 2003. Atunci am avut 17 bombardiere strategice staţionate aici în baza Fairford".

Din 2014, americanii trimit constant în Europa bombardiere strategice: B-1, B-2 sau B-52. Avioanele B-52 au intrat în dotarea Forțelor aeriene ale SUA în anii '50. Ei pot transporta bombe convenționale sau nucleare.

Recent, și Rusia a anunțat că trimite în Crimeea bombardiere strategice Tu-22. După anexarea ilegală a peninsulei în 2014, Kremlinul a trimis în zonă militari, dar și armament de ultimă generație.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter