main logo
503

Sărăcia împinge de multe ori părinții să își trimită copiii în necunoscut

Peste 40 de milioane de oameni din întreaga lume sunt victime ale sclaviei moderne, ale căsătoriilor forțate, ale traficului de ființe umane sau rețelelor de prostituție.

Sărăcia împinge de multe ori părinții să-și trimită copiii în necunoscut

Cel mai afectat continent e Africa, unde sărăcia împinge de multe ori părinții să își trimită copiii în necunoscut, pentru a asigura întregii familii un trai mai bun. Fiecare poveste e o picătură într-un ocean de cruzime, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Blessing - care în engleză înseamnă Binecuvântare - avea doar șase ani când mama ei a trimis-o în Abuja, capitala Nigeriei, la o familie care a promis că, în schimbul unui mic ajutor la treburile casnice, o va trimite la școală. Așa au început doi ani de sclavie, în care copila a muncit încontinuu, a fost bătută și hrănită cu resturi de mâncare stricată.

„Mi-a spus că vine mama și că nu trebuie să îi spun ce se întâmplă cu mine, că nu o să mă lase să îi spun nimic. O să am voie doar să o salut și să îi spun că sunt bine, dacă nu, o să regret că mama m-a adus în casa asta”, a povestit Blessing.

După coșmarul în care propria familie a trimis-o, fără intenție, fetița a fost salvată de o fundație și de atunci, se află sub protecția acesteia.

Nu toți părinții reușesc să își protejeze copiii, mai ales dacă aceștia părăsesc Nigeria.

„Sunt state în țară în care părinții sunt mândri că un copil este plecat, deci nu le pasă cum le merge sau ce fac când ajung acolo. Cel mai important pentru ei e să spună că este în străinătate. E nevoie de o reorientare totală, e nevoie de educație continuă, trebuie lămurite lucruri și instituite pedepse”, spune M. Ugaekbu, de la Comisia Națională pentru Migranți.

Dovadă cazul unei tinere din Nigeria, care a ajuns tocmai în Rusia, unde i s-a promis că o așteaptă un loc de muncă. Doar că a căzut victimă a unei rețele de prostituție. Și-a recăpătat cu greu libertatea și a reușit să revină acasă. Acum lucrează într-o fabrică de confecții.

„Simt că am plătit prețul suprem pentru familia mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-am întors vie”, spune Progress, victima unei rețele de prostituție.

Din zecile de milioane de persoane traficate la nivel mondial, majoritatea provin din Africa. Unul din șapte locuitori ai continentului e victimă a traficului de ființe umane sau sclaviei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării