main logo
637

Șantierul naval din Crimeea lansează primele corvete pentru Marina rusă

Șantierul naval din Kerci, Crimeea, a lansat corveta 22800 Askold construită la comanda Ministerului Apărării din Rusia, a informat marți biroul de presă al Consiliului de Stat din Crimeea.

Șantierul naval din Crimeea lansează primele corvete pentru Marina rusă

„Ceremonia de lansare a avut loc sub conducerea comandantului-șef al Marinei ruse, amiralul Nikolai Ievmenov, care a inspectat șantierul naval și capacitățile sale de producție", se arată în comunicat, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

Askold este cea de-a doua corvetă Project 22800 construită la șantierul naval Kerci, potrivit datelor Ministerului Apărării din Rusia.

„Prima navă de război, Tsiklon, a fost pusă pe linia de plutire la sfârșitul verii anul trecut și este în prezent supusă unei serii de probe la Novorossisk, în timp ce a treia corvetă Amur se află în stadiul de construcție pe șantierul naval, cu lucrările la carenă finalizate și asamblarea echipamentelor în curs", a comunicat ministerul.

Biroul de presă al Flotei Rusiei de la Marea Neagră a raportat în august că Tsiklon va intra în serviciu până la sfârșitul anului.

În prezent, Marina rusă operează trei corvete ale proiectului 22800: Mitișchi, Sovetsk și Odintsovo. Toate operează în Flota Rusă a Mării Baltice. 

Se vor construi 18 astfel de nave de război, care vor fi împărțite în mod egal între flotele Pacific, Marea Baltică și Marea Neagră.

Corvetele din Proiectul 22800 sunt o serie de nave de război polivalente rusești de artilerie, dezvoltate de specialiști ai Biroului de proiectare Almaz pentru inginerie maritimă din Sankt Petersburg (care face parte din United Shipbuilding Corporation).

Acestea beneficiază de cele mai avansate tehnologii care permit operarea lor eficientă în cadrul flotei atât în latitudinile nordice, cât și cele sudice.

Corvetele din clasa Karakurt deplasează aproximativ 800 de tone, dezvoltă o viteză de peste 30 de noduri și sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr-NK și cu arme de artilerie AK-176MA 76,2 mm modernizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării