main logo
418

Sancţiunile impuse de SUA regimului Maduro a creat cozi la benzinării

În Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, sunt cozi care se întind pe kilometri la stațiile de benzină. Sancțiunile impuse de SUA, din cauza regimului Nicolas Maduro, au început să producă efecte.

Sancţiunile impuse de SUA regimului Maduro a creat cozi la benzinării

Ca să prindă benzină, cei cu dare de mână, plătesc aproape 4 dolari, adică mai mult de jumătate din salariul minim, pentru un loc mai în față, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Maracaibo, unul dintre cele mai mari orașe din nord-estul acestei țări latino-americane, este paralizat. Toată lumea așteaptă cu zilele să își facă un plin.

În Venezuela, litrul de benzină costă cam cinci cenți, dar nu se găsește. De o săptămâna, de când s-au terminat stocurile, au apărut cozile interminabile.

Un plin ajunge să coste și 20 de dolari pe piață neagră. Furioși, șoferii se plâng că poliția profită de pe urmă lipsurilor și tolerează specula.

Nu dau vina însă pe Statele Unite, care au impus recent noi sancțiuni economice împotriva regimului condus de Nicolas Maduro.

Administrația Trump, alături de mai multe state europene, printre care și România, l-au recunoscut pe liderul opoziției, Juan Guaido, drept preşedinte legitim al Venezuelei.

Din cauza acestor măsuri, rafinăriile din țară cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, stau. Criza carburanților este deocamdată moderată în capitala Caracas, unde sunt cozi acceptabile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării